Hygiënemaatregelen

 

Altijd nieuwe handschoenen

Na elke patiënt worden nieuwe handschoenen aangetrokken. Bovendien bevatten onze handschoenen geen latex. Bij de handhygiëne hoort ook grondige desinfectie.

Boorhouders per patiënt

De boorhouders komen in aanraking met speeksel en bloed. Samen met de boortjes, worden ook de boorhouders van binnen en van buiten gereinigd en gesteriliseerd. Alleen na sterilisatie kunnen we garanderen dat er geen bacterie-overdracht plaatsvindt.

Desinfectie

Onze handen (tussen de patiënten door), de kasten, de lamp… alles wat we tijdens de behandeling aanraken wordt gedesinfecteerd. Kruisbesmetting wordt zo voorkomen. Er zit daarom vaak wat tijd tussen 2 patiënten in dezelfde kamer.

Sterilisatie

De boorhouders, het instrumentarium, de afzuigers, etc. Het wordt na elke patiënt gereinigd en gesteriliseerd. Dit kost de nodige tijd, zorg en aandacht. Vandaar dat we veel hebben geïnvesteerd in goed instrumentarium.

Wegwerpmateriaal

De watjes, handschoenen, mondmaskers, kwastjes, servetten, hoofdsteunzakken, drinkbekers, etc. zijn allemaal voor éénmalig gebruik. Wel proberen we het gebruik van disposables zo veel mogelijk te beperken i.v.m. het milieu. Zo gebruiken we bijv. steriliseerbare afzuigers.

Waterkwaliteit

Het water uit de boren is gewoon drinkwater. Ook al is het Nederlandse leidingwater erg schoon is, toch laten we het halfjaarlijks checken op legionella.

error: Content is protected !!